De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (2024)

Klik hier voor een samenvatting van dit artikel

De beste series op Prime

Wij hebben een lijst samengesteld met de30 beste series op Amazon Prime Video. Dit zijn alvast de eerste paar uit onze lijst:

  • Sherlock
  • Clarkson’s Farm
  • The Office
  • Fargo
  • Invincible

Met een VPN kun je ook het Prime-aanbod van andere landen bereiken. Wij raden hiervoorSurfshark aan vanwege de grote hoeveelheid snelle servers die streamen eenvoudig maken.

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

Bezoek Surfshark

Alle 30 beste series op Amazon Prime Video vind je hieronder, net als uitleg over hoe je nog meer uit je abonnement haalt met een VPN.

Amazon Prime Video is erg populair in Nederland. De streamingservice is in vergelijking met andere platformen relatief goedkoop, maar ondanks dat staat het vol goede films en series.

Ben je klaar voor een nieuwe serie en weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel zetten we de 30 beste series op Amazon Prime Video op een rij.

Naast onze aanraders vind je in dit artikel ook meer uitleg over hoe je toegang krijgt tot het buitenlandse aanbod van Prime.

De 30 beste series op Amazon Prime Video

Het aanbod van Amazon Prime Video is per land verschillend. Met behulp van een VPN kun je toegang krijgen tot het complete Amazon Prime Video-aanbod uit alle landen. Je kunt met een VPN namelijk je IP-adres veranderen waardoor streamingdiensten denken dat je in een ander land bent.

Zo kun je bijvoorbeeld verbinding maken met een server in de Verenigde Staten. Wanneer je dit doet neem je een Amerikaans IP-adres aan en kun je toch bij het Amerikaanse aanbod van Amazon Prime.

Verderop in het artikel zullen we dit verder toelichten aan de hand van een uitgebreid stappenplan. Wil je direct aan de slag met een betrouwbare VPN en toegang krijgen tot het complete aanbod van Amazon Prime Video? Dan raden we Surfshark aan.

Klik op onderstaande button om direct een Surfshark-abonnement te nemen met 86% korting!

Kijk het volledige aanbod op Amazon Prime met Surfshark

1. Sherlock

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (2)

De Sherlock Holmes-verhalen van schrijver Arthur Conan Doyle brachten al veel variaties. Toch zijn er weinig zo populair geworden als deze BBC-serie Sherlock van de hand van Steven Moffat en Mark Gatiss.

Het verhaal van de excentrieke detective Sherlock, in deze serie vertolkt door Benedict Cumberbatch, is naar de huidige tijd getrokken. Sherlock helpt de politie bij het oplossen van misdaden en mysteries in London.

Sherlock is absoluut genieten voor fans van detectiveseries met een twist.

SpecificatieOmschrijving
GenreCrime/drama
CastBenedict Cumberbatch, Martin Freeman
Beschikbare seizoenen4

Alle vier de seizoenen van Sherlock zijn te vinden bij Amazon Prime Video Nederland.

2. Clarkson’s Farm

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (3)

Clarkson’s Farm is een Britse documentaireserie over Jeremy Clarkson en zijn boerderij in het Engelse Cotswalds. Hierin zien we Jeremy Clarkson van een andere kant.

De presentator van programma’s als Top Gear, probeert in deze serie te leren hoe hij zijn eigen boerderij kan bestieren. Heerlijke televisie om bij achterover te leunen. De serie, gemaakt voor Amazon Prime, werd goed ontvangen.

SpecificatieOmschrijving
GenreDocumentaire
CastJeremy Clarkson
Beschikbare seizoenen2

Beide seizoenen zijn te bekijken op de Nederlandse versie van Amazon Prime Video.

3. The Office

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (4)

The Office is een mockumentary komedieserie die nog altijd enorme populariteit kent. De beslommeringen van een kantoor van een papierbedrijf in Scranton, Pennsylvania kennen veel hilariteiten.

Aan het hoofd staat Michael Scott die in zijn wens om een goede baas te zijn totaal kan verdwalen. Daarnaast is er een cast van medewerkers die allemaal hun eigenaardigheden hebben.

Wanneer je eenmaal aan de serie begonnen bent wil je alleen maar meer. Hoewel het reilen en zeilen van een kantoor misschien saai klinkt, is deze serie dat allesbehalve.

SpecificatieOmschrijving
GenreKomedie
CastSteve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, B. J. Novak
Beschikbare seizoenen9

Op Prime staan alle 9 seizoenen van the Office US. Daarnaast vind je er ook afleveringen en specials van the Office UK.

4. Fargo

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (5)

Fargo is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996 die uitgroeide tot een ware klassieker. Toch vertelt de serie niet hetzelfde verhaal. Bovendien is het een anthologie-serie, wat betekent dat ieder seizoen op zichzelf staat en andere karakters volgt.

In het eerste seizoen kruist het pad van Lester Nygaard, een zachtaardige verkoper, met dat van huurmoordenaar Lorne Malvo. Na hun ontmoeting volgen verschillende moorden in het anders zo rustige stadje.

Voor fans van de gebroeders Coen is de serie echt smullen, want alle seizoenen zitten vol verwijzingen naar de verschillende films van het regisseursduo.

SpecificatieOmschrijving
GenreZwarte komedie
CastBilly Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman
Beschikbare seizoenen4

Fargo is helaas niet beschikbaar op de Nederlandse versie van Prime. Wel kijk je de serie op Prime Video UK. Gebruik een VPN om hier toegang toe te krijgen.

Kijk Fargo op Prime Video UK met Surfshark

5. Invincible

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (6)

Invincible is een animatie-superheldenserie voor volwassenen gebaseerd op de gelijknamige Image Comics-serie van Robert Kirkman, Cory Walker en Ryan Ottley.

De serie volgt de 17-jarige Mark Grayson in zijn transformatie tot superheld. Hij worstelt met zijn persoonlijke leven en zijn superheldentaken. Daarbij voelt hij de druk van zijn vader Omni-Man, of Nolan Grayson, de machtigste superheld ter wereld. Kan Mark de verwachtingen waarmaken en in zijn vaders voetsporen treden?

De serie kreeg lovende kritieken voor onder meer de animatie, actiescènes en het verhaal. Er is ook een prequel special genaamd Invincible: Atom Eve.

SpecificatieOmschrijving
GenreActie/avontuur/drama
CastSteven Yeun, Sandra Oh, J. K. Simmons
Beschikbare seizoenen2

Invincible is een Amazon Prime Original. De serie is ook te zien op de Nederlandse versie van de streamingdienst.

6. Mad Men

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (7)

Mad Men is een dramaserie over de meest prestigieuze reclamebureaus van New York aan het begin van de jaren zestig. Het fictieve reclamebureau Sterling Cooper en zijn creatief directeur Don Draper staan centraal. De serie volgt de hoofdpersonen tijdens maatschappelijke veranderingen zoals de omgang tussen de seksen en de omgang met minderheden.

Ook veranderingen in de privélevens van de hoofdpersonen komen aan bod, zoals eten, drinken, roken, media en kleding, evenals actuele gebeurtenissen in de jaren zestig, zoals de moord op John F. Kennedy, de Cubacrisis en het feminisme.

‘Mad Men’ is een woordspeling op ‘ad men’, ofwel ‘advertentiemannen’ en het Engelse woord ‘mad’, wat ‘gek’ betekent. Mad Men verdient zeker een plek in deze lijst met de beste series op Amazon Prime Video.

SpecificatieOmschrijving
GenreDrama
CastJon Hamm, Elisabeth Moss, Vincent Kartheiser, January Jones
Beschikbare seizoenen7

Mad Men verdween in 2024 van de Nederlandse Amazon Prime. Via de Duitse bibliotheek krijg je wel toegang tot de serie. Gebruik hiervoor een VPN.

7. The Boys (en Gen V)

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (8)

The Boys is een superheldenserie met een twist. Het laat ook de donkere kant van superhelden zien en hoe het hoofdpersonage Billy Butcher probeert om met zijn team van The Boys deze misstanden aan het licht te brengen. Smullen dus voor zowel liefhebbers van superheldenfilms als voor liefhebbers van sympathieke antihelden.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Garth Ennis. Er zijn al drie seizoenen van ieder acht afleveringen te bingen op Prime en het vierde seizoen is in de maak.

Je kijkt op Prime nu ook Gen V. Deze serie speelt zich af in de wereld van The Boys en draait om de eerste generatie superhelden wiens krachten afkomstig zijn van ‘Compound V’. De superhelden strijden om de hoogste positie op school.

SpecificatieOmschrijving
GenreSuperhelden
CastKarl Urban, Antony Starr, Jack Quaid, Erin Moriarty
Beschikbare seizoenen3

The Boys is een Amazon Prime Video Original. Je volgt de serie op de Nederlandse versie van Prime. Ook Gen V is op de Nederlandse Prime Video te zien.

8. Fleabag

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (9)

Fleabag is een geweldige Britse komedieserie van de hand van Phoebe Waller-Bridge. We volgen het verhaal van een jonge vrouw in Londen die zich door het leven worstelt. We krijgen ook haar gedachten mee doordat ze regelmatig door de vierde muur breekt en direct tegen de camera praat.

Op Prime kun je genieten van alle twee de seizoenen vol met dramatische familierelaties, vreemde datingsituaties, rouw en een ‘hot priest’.

SpecificatieOmschrijving
GenreKomedie
CastPhoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Andrew Scott
Beschikbare seizoenen2

Fleabag is wederom een Amazon Original. Je kijkt de serie gewoon op de Nederlandse Prime.

9. The Marvelous Mrs. Maisel

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (10)

The Marvelous Mrs. Maisel is een komische dramaserie bedacht door Amy Sherman-Palladino die de meeste mensen zullen kennen als de maker van Gilmore Girls. De serie draait om Miriam Maisel, een New Yorkse huisvrouw die carrière wil maken als stand-upcomedian in de jaren 50 en 60.

De serie weet met slimme teksten en geweldige acteurs een perfecte sfeer te creëren.

Op Prime vind je alle seizoenen van de avonturen van Mrs. Maisel.

SpecificatieOmschrijving
GenreKomedie/drama
CastRachel Brosnahan, Alex Borstein, Michael Zegen, Marin Hinkle, Tony Shalhoub
Beschikbare seizoenen5

Je bekijkt alle vijf de seizoenen op Amazon Prime Video in Nederland.

10. This is Us

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (11)

This is Us is een Amerikaanse dramaserie waarin we het verhaal van een gezin, bestaande uit twee ouders en drie kinderen, volgen in verschillende timeframes.

Het leed en de liefde die het gezin door de tijd leert kennen, zorgt dat je als kijker wordt meegezogen in het verhaal. De serie werd goed ontvangen en ontving meermaals nominaties voor onder andere de Emmy Awards.

SpecificatieOmschrijving
GenreDrama
CastMilo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley
Beschikbare seizoenen6

Alle zes de seizoenen van This is Us bekijk je bij de Nederlandse Amazon Prime Video.

11. Mr. Robot

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (12)

In Mr. Robot volgen we Elliot Alderson, een jonge cybersecurity-engineer die daarnaast ook hacker is. Hij wordt gerekruteerd door Mr. Robot om als hacktivist aan de slag te gaan. Daarnaast heeft Elliot last van angsten, depressiviteit en paranoia.

De optelsom van al deze elementen is een spannende thriller-dramaserie die je aan de buis gekluisterd houdt.

De serie werd zeer goed ontvangen en Rami Malek verwierf door zijn rol als Elliot grotere bekendheid.

SpecificatieOmschrijving
GenreDrama/thriller
CastRami Malek, Christian Slater, Carly Chaikin, Portia Doubleday
Beschikbare seizoenen4

Alle vier de seizoen van Mr. Robot zijn te vinden op Prime Video Nederland.

12. Supernatural

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (13)

Supernatural is een langlopende avonturenserie over de broers Winchester die bovennatuurlijke wezens bevechten. In totaal zijn er maar liefst 15 seizoenen van de serie gemaakt.

De broers Sam en Dean lossen mysteries op en komen tegenover allerhande bovennatuurlijke wezens te staan, van vampiers tot demonen.

SpecificatieOmschrijving
GenreDrama/avontuur
CastJensen Ackles, Jared Padalecki, Misha Collins
Beschikbare seizoenen15

Ben je een liefhebber van alles supernatural en op zoek naar een serie om je helemaal in te verliezen? Dan kun je op Prime genieten van alle 15 seizoenen. Ze zijn allemaal beschikbaar op de Nederlandse versie.

13. The Handmaid’s Tale

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (14)

The Handmaid’s Tale is een dystopische dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Canadese schrijfster Margaret Atwood.

In de serie volgen we de gebeurtenissen na een fictionele tweede burgeroorlog in Amerika. In het totalitaire regime dat daarop volgt worden vruchtbare vrouwen tot slaaf gemaakt om de kinderen van de elite te dragen. We volgen het verhaal van een van deze zogenaamde ‘Handmaids’.

Deze spannende en indrukwekkende serie werd overladen met prijzen.

SpecificatieOmschrijving
GenreDystopisch Drama
CastElisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel
Beschikbare seizoenen5

De serie kent inmiddels vijf seizoenen. Je kijkt ze allemaal via de Canadese versie van Amazon Prime. Hiervoor heb je een VPN nodig.

Kijk The Handmaid’s Tale op Prime met Surfshark

14. The Legend of Vox Machina

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (15)

The Legend of Vox Machina is een Amerikaanse animatieserie voor volwassenen. De serie is gebaseerd op een Dungeons & Dragons-campaign. D&D is een fantasy-rollenspel waarbij spelers samen met een zogenaamde Dungeonmaster op avontuur gaan. Hierbij kunnen allerhande fantasiefiguren de revue passeren.

In The Legend of Vox Machina heeft Vox Machina het rijk gered van kwaad en vernietiging. Ze wordt opnieuw geconfronteerd met deze taak en moet nu het rijk redden van een groep draken die bekendstaat als de ‘Chroma Conclave’.

De serie heeft momenteel twee seizoenen. Een derde seizoen zal ook nog verschijnen.

SpecificatieOmschrijving
GenreAnimatie
CastLaura Bailey, Taliesin Jaffe, Ashley Johnson, Matthew Mercer
Beschikbare seizoenen2

Je kijkt The Legend of Vox Machina op de Nederlandse versie van Amazon Prime Video.

15. Jury Duty

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (16)

Jury Duty is een Amerikaanse reality-/komedieserie over een nep-juryproces. In de jury zitten 11 acteurs en Ronald Gladden, die als enige niet weet dat de zaak nep is. Alles wat er gebeurt is zorgvuldig gepland. Ook de verdachte, de rechter en beveiligers zijn acteurs.

De serie verloopt in een soort documentairestijl en toont de innerlijke werking van het Amerikaanse juryproces.

Jury Duty ontving verschillende nominaties voor Primetime Emmy Awards, onder meer voor James Marsden, die een van de juryleden speelt.

SpecificatieOmschrijving
GenreKomedie/reality
CastJames Marsden, Alan Barinholtz, Mekki Leeper, Susan Berger
Beschikbare seizoenen1

Je kijkt Jury Duty gewoon op Amazon Prime in Nederland.

16. Undone

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (17)

Undoneis een geanimeerde psychologische en komische dramaserie uit 2019. Het was de eerste geanimeerde Amazon Original. Na een auto-ongeluk ontdekt Alma dat ze de tijd kan beïnvloeden. Ze gebruikt haar nieuwe gave om uit te zoeken hoe haar vader overleden is.

De originele stijl van animatie maakt dat zeker fans van graphic novels de serie zullen waarderen.

SpecificatieOmschrijving
GenreAnimatie/Komedie/Drama
CastRosa Salazar, Angelique Cabral, Constance Marie, Siddharth Dhananjay
Beschikbare seizoenen2

De serie kent twee seizoenen, die je allebei kunt kijken op Amazon Prime Video Nederland.

17. Reacher

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (18)

Reacher is een actie-/misdaadserie gebaseerd op het boek ‘Killing Floor’ van Lee Child, waar het personage Jack Reacher in voorkomt.

Wanneer de gepensioneerde militaire politieagent Jack Reacher wordt gearresteerd voor een moord die hij niet heeft gepleegd, komt hij in een dodelijke samenzwering terecht. Hij moet in zijn eentje zien te ontdekken wat er aan de hand is.

Reacher is een Amazon Prime Original.

SpecificatieOmschrijving
GenreActie/misdaad/thriller
CastAlan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald
Beschikbare seizoenen2

Je kijkt beide seizoenen van Reacher op de Nederlandse Prime.

18. Daisy Jones & the Six

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (19)

Daisy Jones & the Six volgt een rockband in de jaren zeventig vanaf hun opkomst in LA tot het succes als een van de beroemdste bands ter wereld. Ook de zoektocht naar de reden achter hun breuk, die plaatsvond op het hoogtepunt van hun succes, komt aan bod.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Taylor Jenkins Reid, dat dan weer deels geïnspireerd is door de band Fleetwood Mac.

Ook Daisy Jones & the Six is een Amazon Original.

SpecificatieOmschrijving
GenreDrama/muziek
CastRiley Keough, Sam Claflin, Camila Morrone, Suki Waterhouse
Beschikbare seizoenen1

Alle 10 de afleveringen staan op de Nederlandse versie van Amazon Prime Video.

19. Good Omens

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (20)

Good Omens is een fantasy-komedieserie van Neil Gaiman. De hoofdpersonen van de serie zijn een demon en een engel die beide wel genieten van hun leven op aarde en daarom de Armageddon willen voorkomen. Door hun gedeelde doel slaan ze de handen ineen.

De dynamiek van acteurs Sheen en Tennant is subliem en maakt de serie.

SpecificatieOmschrijving
GenreFantasy/komedie
CastMichael Sheen, David Tennant, Daniel Mays, Sian Brooke
Beschikbare seizoenen2

Good Omens is een Prime Original. Beide seizoenen stream je op Prime Video Nederland.

20. Jack Ryan

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (21)

Jack Ryan is gebaseerd op de boeken van Tom Clancy over een CIA-analist die in het veld in actie moet komen. In deze serie wordt de rol van Ryan vertolkt door John Krasinski, voornamelijk bekend als Jim van The Office.

Een spannende serie die leuk is voor Clancy-fans, maar ook voor iedereen die houdt van series vol actie, drama, en spionage.

Inmiddels heeft Amazon al vier seizoenen van de serie uitgebracht. Er zal geen vijfde seizoen van de serie komen. Gelukkig is er ook een spin-off in productie.

SpecificatieOmschrijving
GenreActie/thriller
CastJohn Krasinski, Wendell Pierce, Abbie Cornish, Ali Suliman
Beschikbare seizoenen4

Naast vier seizoenen van Jack Ryan kijk je op Prime ook de film Jack Ryan: Shadow Recruit uit 2014. Deze moet je echter huren of kopen.

21. New Amsterdam

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (22)

New Amsterdam volgt het verhaal van een gepassioneerde arts die directeur wordt van een van de oudste openbare ziekenhuizen in de Verenigde Staten. De serie volgt dr. Max Goodwin en zijn ambitieuze plannen voor het verouderde ziekenhuis.

De serie voelt door alle dagelijkse beslommeringen in het ziekenhuis als een klassieke medische dramaserie.

SpecificatieOmschrijving
GenreZiekenhuisdrama
CastRyan Eggold, Janet Montgomery, Freema Agyeman, Jocko Sims
Beschikbare seizoenen2

New Amsterdam is niet beschikbaar op de Nederlandse versie van Prime. Wel kun je de serie via de Britse Prime Video streamen. Je hebt hiervoor een VPN nodig.

Stream New Amsterdam op Prime UK met Surfshark

22. The Night Manager

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (23)

The Night Manager is een Britse miniserie die werd geregisseerd door de gelauwerde Deense regisseur Susanne Bier. De serie is gebaseerd op een roman van John le Carré.

Tom Hiddleston speelt Jonathan Pine, een ex-soldaat die werkt als de nachtmanager van een Hotel in Cairo. Pine wordt gerekruteerd om te infiltreren in een criminele organisatie. Door de topcast en het spannende plot is deze serie zeker de moeite waard.

The Night Manager viel ook bij de kenners in de smaak, want de serie won maar liefst elf Emmy Awards en drie Golden Globes.

SpecificatieOmschrijving
GenreSpionage/drama
CastTom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman, Tom Hollander
Beschikbare seizoenen1

Je kijkt The Night Manager eenvoudig via Prime Video Nederland.

23. Versailles

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (24)

Versailles speelt zich af in 1667. De jonge, maar machtige koning Lodewijk XIV van Frankrijk besluit om het grootste paleis ter wereld te bouwen: Versailles. Onder meer een tekort aan begrotingen en politieke intriges maken de zaken ingewikkelder.

Ook komt in de serie naar voren dat Lodewijk XIV vervelende jeugdherinneringen heeft aan een staatsgreep tegen zijn vader. Versailles is een kostuumdrama dat drie seizoenen heeft.

SpecificatieOmschrijving
GenreHistorisch
CastGeorge Bladden, Alexander Vlahos, Tygh Runyan, Amira Casar
Beschikbare seizoenen3

Je kijkt ieder seizoen van Versailles op de Nederlandse versie van Amazon Prime Video.

24. Little Fires Everywhere

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (25)

Little Fires Everywhere is een spannende miniserie die gebaseerd is op een gelijknamig boek van Celeste Ng. De serie speelt zich af in een buitenwijk in Amerika tijdens de jaren 90.

Twee moeders met totaal andere achtergronden raken in elkaars leven verwikkeld. Reese Witherspoon en Kerry Washington vertolken de rollen met verve. De onderliggende spanning maakt dat je de serie het liefst in een keer afkijkt.

SpecificatieOmschrijving
GenreDrama
CastReese Witherspoon, Kerry Washington, Joshua Jackson, Rosemarie DeWitt
Beschikbare seizoenen1

Little Fires Everywhere is een Amazon Exclusive. Deze series is dus gewoon via de Nederlandse Prime Video te zien.

25. American Gods

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (26)

American Gods is een Amerikaanse fantasy-serie gebaseerd op de roman van Neil Gaiman met dezelfde titel. Crimineel Shadow Moon verlaat vervroegd de gevangenis en komt dan Mr. Wednesday tegen.

Dit mysterieuze figuur zorgt ervoor dat Shadow Moon terechtkomt in een strijd tussen the Old Gods en the New Gods.

SpecificatieOmschrijving
GenreFantasy/sciencefiction
CastRicky Whittle, Emily Browning, Crispin Glover, Bruce Langley
Beschikbare seizoenen3

Zeker het eerste seizoen van de serie werd goed ontvangen. Alle drie de seizoenen van American Gods staan op Prime Nederland.

26. The Summer I Turned Pretty

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (27)

The Summer I Turned Pretty is een nieuwe romantische dramaserie gebaseerd op de boeken van Jenny Han. Het is een coming-of-age-verhaal van een tiener die tijdens haar vakantie verblijft bij familievrienden die een huisje aan het strand hebben. Ze belandt in een liefdesdriehoek met de twee zoons van de familie.

In totaal zijn er drie boeken in de boekenserie waarop The Summer I Turned Pretty is gebaseerd.

SpecificatieOmschrijving
GenreComing-of-age/romantisch drama
CastLola Tung, Jackie Chung, Rachel Blanchard, Christopher Briney
Beschikbare seizoenen2

Beide seizoenen staan op Prime Video Nederland.

27. The Wheel of Time

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (28)

The Wheel of Time is een serie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robert Jordan. De serie speelt zich af in een fantasiewereld met magie, maar slechts een paar mensen hebben toegang tot deze magie.

Wanneer een vreemde en machtige vrouw arriveert, veranderen de de levens van vijf jonge dorpelingen voor altijd. De vrouw beweert namelijk dat een van hen de ‘herrezen draak’ is, die de wereld kan redden van het kwaad of ten onder laat gaan.

SpecificatieOmschrijving
GenreFantasy
CastRosamund Pike, Daniel Henney, Barney Harris, Zoë Robins, Josha Stradowski
Beschikbare seizoenen2

The Wheel of Time is een Amazon Original. Je kijkt beide seizoenen op de Nederlandse versie van Prime.

28. The Rings of Power

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (29)

The Lord of the Rings: The Rings of Power is een Prime Original gebaseerd op het werk van J.R.R. Tolkien. De serie speelt zich af tijdens de Tweede Era in Midden-aarde en vertelt daarmee de gebeurtenissen van duizenden jaren voor the Hobbit en the Lord of the Rings.

Voor fans van de fantasy-wereld is het absoluut genieten. Het langverwachte eerste seizoen staat helemaal online. Ook een tweede seizoen is al in de maak.

SpecificatieOmschrijving
GenreFantasy
CastMorfydd Clark, Robert Aramayo, Charlie Vickers, Markella Kavenagh
Beschikbare seizoenen1

Je kijkt The Lord of the Rings: The Rings of Power op de Nederlandse versie van Amazon Prime.

29. Fear the Walking Dead

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (30)

Fear the Walking Dead is een spin-off van de bekende zombieserie The Walking Dead. De serie begint bij de uitbraak van een zombie-apocalyps en volgt de eerste drie seizoenen een gezin dat elkaar terug probeert te vinden in de chaos.

Voor liefhebbers van zombiefilms en -series is Fear the Walking Dead zeker een aanrader.

SpecificatieOmschrijving
GenrePost-apocalyptisch horror/drama
CastKim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey, Elizabeth Rodriguez
Beschikbare seizoenen8

Op Prime Nederland kijk je alle acht seizoenen van deze serie. Als je wilt weten waar je de originele serie streamt, kun je een kijkje nemen in ons The Walking Dead-artikel.

30. Last One Laughing

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (31)

In Last One Laughing is het verboden om te lachen. Tien bekende comedians proberen elkaar aan het lachen te maken. Hier hebben ze zes uur de tijd voor. Tegelijkertijd moeten ze zelf hun gezicht in de plooi zien te houden.

Inmiddels is er een tweede seizoen van de serie. Het eerste seizoen was een groot succes, mede door ‘het fluitlied‘ van Bas Hoeflaak, waarbij verschillende deelnemers in lachen uitbarstten.

Last One Laughing wordt gepresenteerd door de Belgen Philippe Geubels en Jeroom Snelders.

SpecificatieOmschrijving
GenreKomedie
CastPhilippe Geubels, Jeroom Snelders
Beschikbare seizoenen2

Beide seizoenen van Last One Laughing zijn beschikbaar op de Nederlandse versie van Prime.

Verder kijken op de Amerikaanse Prime Video

Hoewel je op Prime al aardig wat series kunt streamen, kun je nog meer uit je abonnement halen.

In verband met uitzendrechten is het aanbod van Amazon Prime niet in ieder land hetzelfde. In Amerika kun je bijvoorbeeld nog veel meer leuke series kijken via Prime. De volgende series zul je niet tegenkomen op Prime Nederland, maar kun je in Amerika wel kijken:

  • Britannia
  • Poldark (seizoen 1 t/m 5)
  • SpongeBob SquarePants
  • War and Peace

Hieronder lees je hoe je binnen no-time een VPN-verbinding hebt opgezet. Voor het deblokkeren van alle content van Amazon prime Video raden we Surfshark aan.

Geniet van nog meer series met Surfshark

Benieuwd welke VPN’s nog meer werken met Amazon Prime Video? Bekijk dan ons artikel over de beste VPN voor Amazon Prime Video.

Amazon Prime kijken met een VPN: stappenplan

Volg het stappenplan hieronder om het Amerikaanse Prime-aanbod te kunnen zien:

  1. Neem een abonnement op een goede VPN-provider. Wij raden Surfshark aan voor Amazon Prime Video.

    Surfshark

    Aanbieding

    Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

    Vanaf

    € 2.19

    9.0

    • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
    • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
    • Goedkoop en veel extra opties

    BezoekSurfshark

  2. Download de VPN en open de app.
  3. Maak verbinding met een VPN-server in de Verenigde Staten.
  4. Ga naar Prime en stream extra veel films en series!

Je kunt nu heerlijk films en series kijken zonder dat je ergens last van hebt. Het VPN-programma draait op de achtergrond.

Meer weten over deze VPN? Lees onze uitgebreide review van Surfshark.

Verder streamen

Met de methode hierboven kun je het hele aanbod van Amazon Prime Video kijken. Benieuwd naar het aanbod van andere streamingservices? Neem gerust eens een kijkje bij de volgende artikelen:

  • De 10 beste series aller tijden
  • De 30 beste series op Netflix
  • De 30 beste series op HBO Max
  • Emmy-winnende series kijken
  • Beste series op Disney Plus
  • Beste series op Videoland
  • Beste series op Apple TV+

Meer zin in een film? Bekijk onze lijst van de 30 beste films op Amazon Prime Video.

Veelgestelde vragen: de beste series op Amazon Prime

Heb jij nog een vraag over de beste series op Amazon Prime? Wellicht vind je het antwoord hieronder.

Wat zijn de beste series op Amazon Prime?

Amazon Prime Video heeft een groot aanbod van series. Enkele van de beste series op Amazon Prime zijn:

  • Sherlock
  • Clarkson’s Farm
  • The Office
  • Fargo
  • Invincible

Wat is de beste sciencefiction-serie op Amazon Prime?

Op Amazon Prime Video vind je verschillende sciencefictionseries. Een goede sf-serie die in onze lijst staat is American Gods.

Wat zijn de beste romantische series op Amazon Prime Video?

Er staan veel romantische films en series op Amazon Prime Video. Enkele van de beste romantische series op Prime zijn The Summer I Turned Pretty en This is Us.

Is Prime het geld waard?

Prime heeft een redelijk aanbod aan films en series. Amazon produceert ook zelf veel nieuwe films en series die vaak alleen via Prime Video te zien zijn. Hoewel je voor een gedeelte van het aanbod extra moet betalen is het basisaanbod zeker de moeite waard. Je vindt bijvoorbeeld veel goede films op Amazon Prime Video.

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (33)

Tove Marks

Eindredacteur

Tove is al lange tijd actief bij VPNGids als redacteur. Haar doel is om belangrijke informatie over veilig internetten en privacy voor iedereen beschikbaar en begrijpelijk te maken. Mensen kunnen zich beter wapenen tegen cybercriminaliteit en internetcensuur wanneer ze weten waar het over gaat.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (34)

Top 10 beste miniseries op Netflix in 2024

25 juni 2024

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (35)

De 10 beste Nederlandse series op NPO Start en Plus

17 juni 2024

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (36)

Top 10 beste Britse series op Netflix in 2024

25 juni 2024

De 30 beste series op Amazon Prime Video in 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6227

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.